Nevim. Možná. Asi. Tak jo. Tyjo!
Nevim. Možná. Asi. Tak jo. Tyjo!




Vietnamské smažené závitky nejsou jen jídlo. Jsou to vzpomínky na babičku, celou rodinu kolem stolu a hlasité křupnutí dokonale smaženého závitku. Nem Rán (sever) nebo Chả Giò (jih) – oba názvy označují tu samou krásu: extra křupavý rýžový papír a šťavnatou náplň z vepřového masa, krevet, hub a skleněných nudlí.
Ty nejlepší závitky od těch průměrných dělí jediná věc: dokonale křupavá krusta a šťavnatá náplň. V bistrech ti často servírují vlhké, mastné závitky, které nejsou ani pořádně křupavé. S naším boxem si uděláš autentické vietnamské závitky doma – tak, jak mají být. Správný rýžový papír, správné koření, správný postup. A hlavně – dvakrát smažené pro maximální křupavost!

Pro přípravu Nem Rán potřebuješ jen několik čerstvých surovin, které v boxu bohužel dlouhodobě nevydrží. Jsou to ale běžné věci, které seženeš v každém supermarketu nebo na vietnamském trhu.

Správný rýžový papír a dvojí smažení jsou klíčové! První smažení na nižší teplotě (140°C) vytáhne vlhkost z náplně. Druhé smažení na vyšší teplotě (180°C) vytvoří tu dokonalou zlatavou křupavou krustu. V bistrech smažejí jen jednou a pak to nechají čekat – proto dostaneš často vlhké, mastné závitky. Doma si můžeš závitky předsmažit, zmrazit a později dodělat – ideální pro návštěvy! A nezapomeň použít správný rýžový papír s tapiokou – jinak to nebude ono.

| Kategorie: | STREETFOOD BOXY |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.