Rybí omáčky

Jen málo ingrediencí dodá pokrmu tak okamžitou a ohromující chuť jako Rybí omáčka. (vietnamskynước mắm) . Výrazně vonící, jantarově zabarvená tekutina, dodává většině asijských jídel nepostradatelnou umami chuť. A nejen asijských!

Pravá chuť rybí omáčky pochází z procesu fermentace /kvašení/ ryb se solí, po dobu měsíců až několika let. Což jak si asi dokážete představit, v místě její výroby vydává těžko pojmenovatelný zápach, ale myslim že žádná vietnamská rodina by si bez ní nedokázala jídlo ani vietnamské recepty představit.

Jen ve 100 milionovém Vietnamu jí ročně vyrábí odhadem 1500 podniků, od těch nejmenších až po průmyslové, kteří dohromady vyprodukují asi 250 miliónů litrů.

Přečti si více v mém komplexním průvodci, který tě provede od historie až po její praktické použití. A pak ji rovnou použij do některého z receptů !

Garance
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doprava Zdarma
Doprava zdarma
od 3000Kč
Výdejni mista
+ 3000 výdejních míst
po celé ČR
Do druheho dne
Do druhého dne
na jakékoliv místo