BÚN CHÁ - Vietnamský grilovaný bůček I Streetfood box




Detailní popis produktu
Bún Chả – Grilovaný vietnamský bůček
Jedno z nejlepších jídel, co severní Vietnam nabídne. Bún chả je kombinace grilovaného vepřového bůčku, rýžových nudlí a čerstvých bylinek podávaných s aromatickou omáčkou Nước chấm. To nejlepší na bún chả? Vůně opečeného masa z grilu a možnost si na talíři sestavit každé jednotlivé sousto podle chuti.
V bistrech připravují bún chả na pánvi nebo v troubě – pak ji dají do ohřívací nádoby a ty dostaneš na talíř gumu bez správné opečené barvy a křupavosti. S naším boxem si uděláš autentickou hanojskou verzi doma na grilu. Oheň bůčku přidá na vůni a cukr lépe zkaramelizuje do křupavé zlatohnědé krusty. Můžeš ji připravit i v troubě, ale nebude to 100%.

🛒 Co si dokoupíš
Pro přípravu bún chả potřebuješ jen několik čerstvých surovin, které v boxu bohužel dlouhodobě nevydrží. Jsou to ale běžné věci, které seženeš v každém supermarketu nebo na vietnamském trhu.
- Vepřový bůček (ideálně 70% masa / 30% tuku) – prorostlý bůček je základ, díky tuku nebude maso suché a krásně zkaramelizuje
- Čerstvé bylinky: perilla, koriandr, máta, ledový nebo hlávkový salát – bez bylinek to není ono, dodají jídlu svěžest a autenticitu
- Čerstvé: limetka nebo citron, chilli papričky (Bird Eye), česnek, šalotka, kedlubna, mrkev – důležité pro omáčku Nước chấm a marinování

👨🍳 Jak na to
🔥 Tip od Zdenka: Proč grilovat a ne smažit?
Maso griluj opravdu na ohni, ne na pánvi! Vůně a chuť jsou úplně jiné. Oheň grilovanému bůčku přidá na vůni a díky ohni také cukr lépe zkaramelizuje. V bistrech připravují bún chả na pánvi nebo v troubě, ale pak ho skladují v uzavřené nádobě, aby drželo teplo – poznáš to tak, že dostaneš gumové maso, která ani nemá správně opečenou zlatavou barvu. Trouba je v případě absence grilu ok, ale maso spotřebuj hned.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | STREETFOOD BOXY |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
